Lediga jobb

LEDIGA JOBB

Skoglig inventerare

Gillar du arter och att vara ute i fält? Det gör vi på Naturföretaget! Vi är ett konsultföretag inom naturvård som arbetar mycket med naturvärdesinventeringar och artinventeringar. Bland våra andra tjänster finns t ex ekologiska utredningar, skötselplaner och GIS-analyser. Vi har en bred kundbas med både små och stora kunder inom offentlig och privat sektor.

Naturföretaget är ett mindre företag med ca 18 naturvårdskonsulter, med platt organisation och korta beslutsvägar. Vi är ett trevligt gäng som har kul tillsammans. Hos oss får anställda ta stort eget ansvar och styra över sin egen tid. Våra anställda får goda möjligheter till utveckling och fortbildning, som utgår ifrån den anställdes intressen och nyfikenhet på nya ämnesområden. Våra anställda har även möjligheter att påverka företagets utveckling. Vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas med sina arbetsuppgifter och jobba med det de är bra på.

Vi är verksamma i hela landet men med tyngdpunkt i Mälardalen. Vi är PEFC-certifierade sedan 2011. Våra naturvärdesinventeringar utförs enligt svensk standard (SS 199000:2014). Alla våra anställda är anslutna till kollektivavtal och därmed berättigade till tjänstepension och andra förmåner. 

Vi söker dig som:  

 • Brinner för arter/naturvård och vill fortsätta att lära dig mer
 • Trivs ute i fält och gillar att se nya miljöer
 • Vill ha kunniga och trevliga kollegor med samma intresse
 • Vill ha en flexibel arbetsplats och styra över din egen tid

Tjänsten innebär skoglig naturvärdesinventering inom ett större projekt i Norrland. Arbetet utförs till allra största delen i äldre skogar med höga naturvärden, ofta med gott om arter.

Under inventeringarna samlas data in med hjälp av handdatorer eller surfplattor. Arbetet förutsätter god fysik eftersom terrängen ibland kan vara besvärlig. Arbetet förutsätter även B-körkort. Du kommer att arbeta ensam ute i fält men ofta bo på samma ställe som våra andra inventerare så att ni kan ta stöd av varandra i arbetet.

Naturföretaget betalar boende, traktamente samt resor. Du ska vara beredd på att bo borta i längre perioder. Huvuddelen av arbetet utförs i mellersta och norra Norrland. I början av din anställning kommer du att få en introduktion till arbetet av våra erfarna inventerare och få kalibrera dig i metodiken. 

Kvalifikationer:

 • Minst 3 års högskoleutbildning inom biologi, som jägmästare eller motsvarande
 • Goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning på svenska
 • B-körkort
 • Minst 1 fältsäsongs relevant erfarenhet av fältarbete
 • Erfarenhet av naturinventering i skog
 • God förmåga att arbeta självständigt och strukturerat

Meriterande:

 • Erfarenhet av nyckelbiotopsinventering 
 • Erfarenhet av naturvärdesinventering enl. SIS-standard
 • GIS-kunskap
 • Kunnig inom kärlväxter, kryptogamer eller annan artgrupp
 • Att kunna resa på uppdrag i hela landet

Tjänsten är en säsongsanställning med tillträde cirka 15 maj 2024 eller enl. ök. Sista ansökningsdag 29 februari 2024, men rekrytering sker löpande. 

Skicka ansökan + cv till karriar@naturforetaget.se

(Annons för jobbet Skoglig inventerare publicerad 2023-11-09)

Fågelinventerare

Gillar du fåglar och att vara ute i fält? Det gör vi på Naturföretaget! Vi är ett konsultföretag inom naturvård som arbetar mycket med naturvärdesinventeringar och artinventeringar. Bland våra andra tjänster finns t ex ekologiska utredningar, skötselplaner och GIS-analyser. Vi har en bred kundbas med både små och stora kunder inom offentlig och privat sektor.

Naturföretaget är ett mindre företag med ca 18 naturvårdskonsulter, med platt organisation och korta beslutsvägar. Vi är ett trevligt gäng som har kul tillsammans. Hos oss får anställda ta stort eget ansvar och styra över sin egen tid. Våra anställda får goda möjligheter till utveckling och fortbildning, som utgår ifrån den anställdes intressen och nyfikenhet på nya ämnesområden. Våra anställda har även möjligheter att påverka företagets utveckling. Vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas med sina arbetsuppgifter och jobba med det de är bra på.

Vi är verksamma i hela landet men med tyngdpunkt i Mälardalen. Vi är PEFC-certifierade sedan 2011. Våra naturvärdesinventeringar utförs enligt svensk standard (SS 199000:2023). Alla våra anställda är anslutna till kollektivavtal och därmed berättigade till tjänstepension och andra förmåner.

Vi söker dig som:

● är en driven fågelskådare med mycket goda artbestämningskunskaper

● trivs ute i fält och gillar att se nya miljöer

● vill ha kunniga och trevliga kollegor med samma intresse

● vill ha en flexibel arbetsplats och kunna styra över din egen tid

Hos oss får du arbeta med fältinventering av fåglar, datasammanställning samt rapportskrivande. Du får möjlighet att vara ute mycket i fält och behöver trivas med det. Du får gärna även leda större och/eller mindre projekt samt delta i upphandlingar och skriva offerter. Beroende på din kompetens kan även andra artinventeringar samt naturvärdesinventeringar bli aktuella. Arbetsuppgifterna går att anpassa utifrån den sökandes erfarenhet och önskemål.

Arbetet hos oss är varierande. Vi arbetar både med skyddad natur och i exploateringsprojekt, vi inventerar de naturvärden och arter som finns, utreder påverkan och spridningssamband, och föreslår hur man kan bibehålla eller öka den biologiska mångfalden. Arbetet varierar även mellan att jobba ensam till att arbeta i team både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara flexibel, noggrann, kvalitetsmedveten och självgående.

Naturföretagets kontor är placerat i centrala Uppsala och det är önskvärt att du kan komma till kontoret regelbundet, men arbetet kan utföras på annan ort. Placering för fältarbetet kan variera, men anpassas till stor del efter den sökandes möjligheter och erfarenhet.

Kvalifikationer:

● Minst 3 års högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande

● Har en dokumenterad erfarenhet av fågelinventering och goda artbestämningskunskaper.

● Goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning på svenska

● B-körkort

● God förmåga att arbeta självständigt och strukturerat

Meriterande:

● Erfarenhet av konsultbranschen

● Kunskap inom någon annan relevant artgrupp, t.ex. fladdermöss, groddjur eller kärlväxter

● Kompetens inom miljöbalken och/eller artskyddsförordningen

● Erfarenhet av att leda projekt

● Erfarenhet av skötselplaner eller framtagande av kompensationsåtgärder

● Erfarenhet av naturvärdesinventering

Tillträde: februari 2023 eller enl. ök.

Tid: Tillsvidare (med provanställning 6 mån)

Skicka ansökan + cv till karriar@naturforetaget.se

(Annons för jobbet Fågelinventerare publicerad 2023-10-25)